Дистанційне навчання

on .

Шановні батьки!

       Адміністрація Великомотовилівського НВК «ЗЗСО І-ІІІ ступенів-дитячий садок» повідомляє Вас про організацію дистанційного навчання для учнів 2-11 класів з 01.09.2021 року. Сподіваємося, ви розумієте, що якість знань залежить від того, настільки систематично дитина працює як офлайн, так і онлайн.   Згідно з українським законодавством, батьки відповідають за освіту дітей і повинні докладати зусиль, аби дитина отримала доступ до освіти. Загалом в  Україні затверджений Порядок ведення обліку дітей шкільного віку та учнів. Він визначає, що у разі відсутності учнів, які не досягли повноліття, на навчальних заняттях  протягом 10 робочих днів підряд з невідомих або без поважних причин, навчальний заклад невідкладно надає відповідному територіальному органу Національної поліції та службі у справах дітей дані таких учнів для провадження діяльності відповідно до законодавства, пов’язаної із захистом їх прав на здобуття загальної середньої освіти.

   Отже, якщо заняття проводиться дистанційно, присутність дитини на уроках є обов’язковою, контроль за цим покладається на батьків дитини, адже, відповідно до статті 55 Закону України «Про освіту», батьки зобов’язані сприяти виконанню дитиною освітньої програми та досягненню дитиною передбачених нею результатів навчання.

       Виходячи із вищевикладеного, адміністрація НВК просить батьків, або осіб, що їх замінюють, відповідально ставитись до належного виконання ними батьківських обов’язків та контролювати присутність дітей на онлайн-зайняттях, аби в подальшому уникнути будь-яких непорозумінь.